joi, 21 noiembrie 2013

Curs "Forum de tehnica dentara"


 Ordinul Tehnicienilor
Dentari din Romania,
in cadrul Programului National de Educatie Profesionala Continua,



                          Organizeaza sambata, 14 decembrie 2013,

              la Hotel INTERNATIONAL Bucuresti– Str. Cauzasi, Nr. 27,
                        “ Forum de tehnica dentara “
      in cadrul caruia  vor avea loc urmatoarele prezentari :
      10.00 – 13.00    ’’PROTEZAREA  PE  IMPLANTE’’ sustinut de Th.Dentar   Andi Dragus Firma SDA Medical Dental Clinic SRL- furnizor acreditat
        13.00 – 13.30    COFFEE-BREAK
       13.30 – 16.30  – ’’SISTEME DE MENTINERE, SPRIJIN SI STABILIZARE(ATTACHMENTS)’’  
sustinut de Ing. Constantin Frusina – Firma Dentana Cas SRL- furnizor acreditat
Manifestarea este creditata de catre OTDR cu  15 credite EPC
Taxa de participare este de 180 lei.
Taxa de participare se va achita la secretariatul evenimentului   sau in contul RO98BRDE080SV77486420800, sucursala Brasov.
Informatii suplimentare se pot obtine de la Presedintii de CJ si  de pe site-ul  OTDR  www.otdr.ro

“Regulamentul OTDR de infiintare si functionare a formelor de exercitare in mod independent a profesiei de tehnician dentar si Autorizare a laboratoarelor de tehnica dentara”

    Activitatea de tehnica dentara se desfasoara conform reglementarilor legale in vigoare numai in laboratoare de tehnica dentara autorizate in conditiile regulamentului. In laboratorul de tehnica dentara se vor executa numai acele lucrari dentare pentru care acesta a fost autorizat, in functie de dotarea acestuia, la solicitarea titularului/reprezentantului legal al acestuia.
    Dreptul de introducere pe piata a dispozitivelor medicale unicat la comanda (DMUC) apartine tehnicienilor dentari cu o experienta profesionala (exercitata efectiv si legal) mai mare de 2 ani, care exercita profesia in regim independent, ca titular/titular asociat de cabinet/laborator de tehnica dentara infiintat in conditiile legii, sau ca asociat/asociat unic si/sau administrator al unei societati comerciale cu profil de tehnica dentara infiintata in conditiile legii nr. 31/1990 republicata cu modificarile ulterioare.
    Tehnicienii dentari care exercita profesia in regim independent ( PFA/PF/Cabinet/Laborator/SRL etc.) au obligativitatea de a-si obtine de la OTDR "avizul formei de exercitare" si "autorizarea laboratorului de tehnica dentara" prin depunerea unui dosar la OTDR in perioada 1.08.2013 - 1.08.2014. In aceasta perioada operatiunile sunt netaxabile pentru membrii OTDR care au statusul de "membru activ" (avizul pe Certificatul de membru aferent anului in curs) la data depunerii dosarului. Raspunsul la cererile de avizare/autorizare, precum si eliberarea documentelor aferente se face in termen de 45 de zile de la data primirii dosarului, in cazul in care acesta este complet.
    Pentru tehnicienii dentari care devin membi OTDR dupa data de 1.08.2013, si exercita sau doresc sa exercite profesia in mod independent, se percep taxe de avizare/autorizare.
   Documentele de avizare/autorizare eliberate de OTDR se vor depune de membri la ANAF(copie) si la DSP (daca se solicita), institutii care au fost anuntate si colaboreaza cu OTDR in vederea aplicarii noilor reglementari.
   Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Presedintelui Consiliului Judetean al OTDR din judetul dvs. sau pe adresa office@otdr.ro

Calendar electoral 2020

  ANUNT CALENDAR ELECTORAL pentru AGN electiva 19 octombrie 2020   pentru alegerea membrilor Consiliului National al OTDR  28 august - 11 s...